Де подивитись MAC адресу мого пристрою?

Вам необхідно визначити, що є для Вас кінцевим обладнанням, тобто перевірте, до якого пристрою підключений мережевий кабель (ноутбук, комп’ютер, роутер). Переглянути MAC адресу Вашого роутера можливо на самому пристрої, веб-інтерфейсі роутера або на коробці. MAC адреса складається найчастіше з 12 символів (цифр і букв) записаних попарно.

Windows 7, Windows 8, Windows 10:

 

Для визначення MAC-адреси мережної плати – в  системному треї (правий нижній кут робочого столу — біля годинника) знаходиться індикатор підключення до локальної мережі (зображення моніторчика з кабелем або драбинка мережі Wi-Fi, ліворуч від годинника). Клацніть правою кнопкою миші по значку індикатора підключення до мережі, спливає меню, в якому потрібно вибрати пункт «Центр керування мережами та загальним доступом».

 

 

У центрі керування мережами та загальним доступом вибрати пункт «Зміна параметрів адаптера».

 

 

 

У вікні необхідно натиснути правою кнопкою миші на «Підключення по локальній мережі»  і вибрати пункт «Стан». Якщо у вас немає підключення «Підключення по локальній мережі» – необхідно доустановити драйвера на мережну плату. Драйвер зазвичай постачається на дискеті або компакт-диску з мережевою платою, або на компакт-диску, що йде з материнською платою, якщо мережна плата інтегрована в материнську плату.

 

 

Далі натисніть кнопку зведення.

 

 

Знайдіть пункт Фізична адреса, яка і є MAC-адресою вашої мережної плати.

 

 

Або через командний рядок:

Для запуску командного рядка заходимо в меню «Пуск» -> “Всі програми” -> «Стандартні» і обираємо «Командний рядок».

 

 

Відкриється чорне віконце командного рядка:

 

У цьому віконці вводимо команду, яка відобразить інформацію про всі мережеві пристрої:

ipconfig /all

і тиснемо клавішу “Enter”.

 

В отриманому списку всіх мережевих адаптерів знаходимо той, який нам потрібний. “Підключення по локальній мережі – Ethernet адаптер” (Мережевий провід “Вита пара”). Нас цікавить пункт «Фізична адреса»:

 

Оставляйте заявку

и мы свяжемся с Вами в ближайшее время

Спасибо!
Наш менеджер свяжется с Вами в ближайшее время!
Цифровое ТВ IPTV Аналоговое ТВ